Bouwkundige keuring Amsterdam monumentaal pand

Bouwkundige keuring Amsterdam monumentaal pand

Bouwkundige keuring Amsterdam monumentaal pand: Afgelopen week heb ik een bouwkundige keuring in Amsterdam aan een monumentaal pand aan de Durgerdammerdijk uitgevoerd. Mijn bevindingen zijn ter beschikking, mits akkoord van de koper en de verkoper. Foto’s van de inspectie vindt u in de google plus pagina van bouwkundige keuring Amsterdam.bouwkundige keuring amsterdam monumentaal pand

Prachtige locatie:

Het IJ is het vooraanzicht, dus je kunt op ieder moment gaan zeilen of vanuit je raam genieten van het water.
Aan de achtergevel zie je alleen maar uitgestrekte landerijen. Super toeristische plek met veel mogelijkheden voor kleinschalige bed en breakfast, restaurants, bars, zeil-gelegenheden. Beter in Amsterdam kan niet, vind ik!

Bouwkundige keuring Amsterdam monumentaal pand: De vraagprijs

Normaliter praat ik niet over de waarde van een pand, want het is mijn werk niet! Maar meestal word ik door mijn klanten gevraagd wat ik van de vraagprijs vind!

De vraagprijs vond ik zelf aan de hoge kant gezien heel veel aspecten, onder andere de eisen van de klanten aan een interne en externe verbouwing/restauratie die ze graag zouden willen!

Dit heb ik aan onze klant uitgelegd, ook, gelijk uit mijn ervaring, ter plekke een kostenplaatje er van gemaakt aan de hand wat zij graag willen en wat reëel/mogelijk is.

Als je überhaupt kiest voor een bezichtiging aan een monumentaal pand, dan ben je een liefhebber van natuur en de charme van het mooie oude Amsterdam.  Het moet ook je smaak zijn, want niet iedereen is bereid veel geld te pompen in een bodemloze put.

Wil jij een monumentaal pand bemachtigen dan moet je ook beschikken over een riante financiering om een monumentaal pand te kunnen kopen en dit naar je smaak te maken.

Bouwkundige keuring Amsterdam monumentaal pand: omgevingsvergunning

Hiernaast begint de vraag: wil jij hier iets aan veranderen, met name aan gevels (aanzicht).

Een reguliere omgevingsvergunning is dan meestal nodig, met name als je aan de gevels wijzigingen wil aanbrengen. Zo makkelijk is dit niet. In bijna 90% procent van de gevallen wordt de vergunning afgewezen en neemt een en ander veel tijd in beslag.

Je moet voorbereid zijn om te kunnen wachten en aan de vele eisen te voldoen van de gemeente, anders krijg je sowieso de vergunning niet rond.

Zelfs met een interne verbouwing heb je meestal een omgevingsvergunning nodig, met name als het om een constructieve ingreep gaat. Dit allemaal om het toch naar je zin te maken en comfortabel te kunnen wonen.

Voor een uitgebreide visuele bouwkundige keuring neemt u altijd contact op met bouwkundige keuring Amsterdam.