Stapel effect door bouwkundige keuring Amsterdam

Stapel effect door bouwkundige keuring Amsterdam

Stapel effect door bouwkundige keuring Amsterdam.stapel effect bouwkundige keuring amsterdam

Stapel effect doet zijn best om een ​​rivier van lucht door je huis te creëren – het wil naar beneden en naar buiten stromen.

Stapel effect is de beweging van lucht in en uit gebouwen, schoorstenen, rookgasstapelingen of andere containers, die het gevolg zijn van het luchtdrijfvermogen. Het drijfvermogen wordt veroorzaakt door een verschil in luchtdichtheid tussen de binnen- en buitenlucht als gevolg van temperatuur- en vochtverschillen. Het resultaat is een positieve of negatieve drijfkracht. Hoe groter het thermische verschil en de hoogte van de constructie, hoe groter de opdrijfkracht en dus het stapeleffect. Het stapeleffect zorgt voor natuurlijke ventilatie, luchtinfiltratie en branden.

Voor dit artikel hebben we het over woningen die voldoen aan de huidige energiecode vereisten of slechter zijn dan de huidige codevereisten.

In een moderne strakke constructie, voor uitlaatventilatoren om te functioneren en om de lucht in het huis te veranderen, moeten we ook zorgen voor een weg voor frisse lucht om het huis binnen te komen wanneer de ventilatoren draaien. Soms zijn de luchtinlaatlocaties met ventilatieopeningen ingebouwd in de vinylvensters zelf. Ik wil niet alle andere middelen bespreken om het huis van frisse lucht te voorzien. Deze post richt zich alleen op de ventilatieopeningen van het raamluchtinlaattype.

Stapel effect door bouwkundige keuring Amsterdam

Er zijn problemen met deze luchtinlaten in huizen met meerdere verdiepingen. Wanneer de ventilatieopeningen open zijn, laten ze die rivier van lucht 24/7 stromen. In onze ervaring zijn deze ventilatieopeningen altijd open of altijd gesloten omdat de huiseigenaar niet weet wat hij ermee moet doen. Net zo vaak weten ze niet eens dat ze er zijn. Het resultaat is VEEL meer luchtverversingen per uur dan waarop het huis werd gebouwd.

Oplossingen voor dit probleem zijn illusoir, maar er mogen zeker geen openingen zijn. Als dit het geval is, moeten ze gesloten blijven. Bij 3ACH-50 zal er altijd voldoende luchtlekkage zijn om de lucht min of meer constant op het hoogste niveau te veranderen, maar dit is duidelijk niet de gewenste manier om het te doen. Laat de ventilatieopeningen open op het onderste niveau om frisse luchtinlaat toe te staan ​​wanneer afzuigventilatoren of de ventilatoren van het hele huis die draaien, voldoende zouden moeten zijn.

Het verlaten van ventilatieopeningen van het raaminlaattype ten gunste van barometrische type-inlaten zou een veel betere optie zijn.

Meer informatie nodig? Bel met bouwkundige keuring Almere of Amsterdam. Wij staan u graag te woord.